header foto header foto header foto header foto header foto 

Zaalhockey

Zaalhockey

Zaalhockey is voor iedereen die ook graag in de winterperiode wil hockeyen. Bij ons gaat de jeugd standaard mee de zaal in, de senioren hebben de keuze om hier aan deel te nemen.

Het zaalhockeyseizoen start in december en eindigt eind februari. Speeldagen vinden plaats op zaterdag en/of zondag. Thuiswedstrijden worden meestal gespeeld in de sporthal aan de Zuiderlaan in Twello of in een sporthal in de omgeving. 

Helaas is er momenteel een groot gebrek aan zaalcapaciteit waardoor het niet altijd mogelijk is om zaaltrainingen aan te bieden aan al onze teams, zeker niet in zalen die voldoen aan de afmetingen van de zaalcompetitie. Elk seizoen wordt hier op creatieve wijze door onze zaalcommissie weer een invulling aan gegeven en we blijven lobbyen voor voldoende zaalcapaciteit in Twello en directe omgeving! 

Klik hier voor de informatie over de zaalcontributie.

Spelregels zaalhockey

Vanwege de andere speelomstandigheden zijn dit andere regels dan veldhockey. Op deze pagina van de KNHB vind je deze spelregels. Het is handig om je geheugen voorafgaand aan de start van het zaalhockeyseizoen op te frissen door de regels weer even door te nemen. We organiseren ook een speciale spelregelavond hiervoor. Check de clubagenda.

Uitrusting

Stick: in de zaalhockeycompetitie is het verplicht met een officiƫle
zaalhockeystick te spelen. Een afgeplakte stick is verboden. Onze Benjamins en O8 jeugd mogen wel trainen in de zaal met een afgeplakte stick.

Schoenen: universele binnensportschoenen met lichte zool (zwarte en/of donkere zolen zijn verboden!). De schoenen mogen alleen in de sportzaal gedragen worden.

Gebitsbeschermer

Scheenbeschermers

Handschoen: speciale zaalhockeyhandschoen waarbij de hele vingers van de linkerhand zijn beschermd.

Reglementair is omschreven dat de kleding, uitrusting van een speler geen delen mogen bevatten welke schade aan de speelvloer kunnen veroorzaken of gevaar kunnen opleveren aan andere spelers.

Zaal-instructieavond

Elk jaar in november organiseren we een instructieavond voor teams, coaches en trainers met uitleg over de zaal, de competitie, de trainingen, etc. Ook willen we aandacht besteden aan zaalhockeytechniek en tactiek in samenwerking met onze hoofdcoaches. Hou de clubagenda in de gaten voor de datum.

Hulp ouders/verzorger

Op thuis speeldagen hebben we ouders/verzorgers nodig die helpen bij de organisatie: per wedstrijd zijn twee zaalwachten en twee ouders voor de wedstrijdtafel nodig. Bij de O9 en O10 teams moet op alle speeldagen een ouder de spelleiding van de eigen wedstrijd op zich nemen (net zoals op het veld). De coaches zullen ouders / verzorgers benaderen mee te helpen.

Voor vragen of opmerkingen rondom zaalhockey kun je mailen naar [email protected]