Meisjes E1 en E3 samen naar Zaalhockeytoernooi

22-1-2012
Wat doe je in een winterstop? Juist, hockeyen in de zaal. Helaas kan dit bij ons nog maar beperkt (twee middagen voor de jongste jeugd). Dat vonden de meiden van E1 en E3 wat weinig en dus gingen ze gezamenlijk naar Dalfsen voor een heus zaalhockeytoernooi.

Na de eerste aarzelende aanmeldingen, wat is dat eigenlijk zaalhockey, groeide het gelegenheidsteam van 7 naar 10 aanmeldingen. Na de leuke zaaltraining van de club waren we met 12, genoeg voor twee complete teams, maar ja daar had Dalfsen natuurlijk geen rekening mee gehouden.

De oplossing was al gauw gevonden, we wisselen in 1 keer een heel team, inclusief keeper. Tijdens de eerste wedstrijd blesseerde Brechtje haar voet (ze kon gelukkig wel snel weer verder) en in plaats dat zij even werd gewisseld, ging plotseling tot grote verbazing van tegenstander, scheids en publiek het complete team van het veld en stormden het tweede team het veld op. Wellicht dat dit verassingseffect de doorslag gaf, de wedstrijd werd eenvoudig met 4-0 gewonnen. De keepers Lotte en Evy waren wat teleurgesteld, ze hadden niets te doen gehad.

De tweede wedstrijd was een stuk spannender. Na een mooi doelpunt van Linette bleef het lang 1-0, maar 5 minuten voor tijd vonden de tegenstanders toch nog twee keer ons doel, 1-2 verloren.

De derde wedstrijd was kansloos, ondanks de enorme inzet van de meiden die twee keer 7,5 minuten er vol voor gingen.

De laatste wedstrijd ging gelijk op, dank zij uitstekend keeperswerk van Iris en wederom Lotte die in de herkansing ging als keeper, in combinatie met attente spitsen werd het 3-1 en dat resulteerde in een mooie 4e plaats in de tweedejaars poule. Een knappe prestatie van een team dat voor het merendeel uit eerstejaars bestaat.

Meiden, allemaal hard gewerkt en goed gespeeld! Wij hebben genoten en zo te zien hebben jullie dat ook.

Jullie coaches: Ellen, Carolien, Peter en Natasja